Jongerencoach
Jongerencoaching & jongerenbegeleiding Zuid-Limburg

Het coachingstraject


Wat doet een jongerencoach?

Een jongerencoach helpt je om het beste uit jezelf te halen. Jij bepaalt jouw doelen en waar je aan wilt werken. Een jongerencoach is er om jou ondersteunen. Als je ontdekt hebt waar je goed in bent en wat je wilt, gaan we samen onderzoeken hoe jij dat kunt bereiken. Samen leggen we dit vast in een persoonlijk coachplan. De jongerencoach helpt je om stappen te zetten naar een toekomst die bij jou past. Dit helpt jou om al op jonge leeftijd je echte identiteit te herkennen en om vanuit daar de juiste keuzes te maken. Het kan fijn zijn als er iemand naar je luistert en waar nodig met je meedenkt over dat wat jou bezig houdt. Meer inzicht in wat goed en minder goed gaat, hoe jij daar mee omgaat en wat je behoefte daarbij is, kan helpen om je lekkerder in je vel te voelen.


Wanneer naar een jongerencoach?

Jongeren, voornamelijk in de puberteit, zijn een kwetsbare doelgroep. Veel jongeren ondervinden problemen bij de dagelijkse structuur, sociale contacten en/of omgaan met autoriteit (thuis, op school). Soms zijn er ook problemen in de thuissituatie. Worstel je met je gevoelens of vragen als, wie ben ik, wat motiveert me, welke studiekeuze moet ik maken, wat vind ik belangrijk in het leven? Of heb je last van faalangst, ben je onzeker, heb je een negatief zelfbeeld of word je gepest. 


Werkwijze en aanpak

Na een eerste kennismaking en het intakegesprek gaan we samen een coachingstplan opstellen. Hierin staan alle stappen die nodig zijn om in de toekomst beter om te gaan met jouw dagelijkse problemen. In een coachingsgesprek ben jij vrij om dingen wel of juist niet te vertellen. Of je wel of niet je ouders erbij wilt betrekken. Niets hoeft en alles mag. Het is jouw traject., de coach is er om jou te begeleiden! Jij bepaalt wat voor jou belangrijk is, wat je gaat doen en in welk tempo. Het belangrijkst is dat je open staat en gemotiveerd bent.

In het coachingsplan staat duidelijk beschreven wat we gaan doen, de werkwijze en jouw doelen.

Sessies kunnen op locatie plaatsvinden in Meerssen. Tevens bij jou thuis, online of bijvoorbeeld tijdens een ontspannende wandeling!

Het gemiddelde traject bestaat uit een intake/kennismakingsgesprek, 2-4 sessies en een eindgesprek.